Hosszúfülű Boldizsár

Boldizsár tavaly decemberben került hozzánk, egy pár munkavédelmi kesztyűvel együtt. Boldizsár legfontosabb jellemzői a hosszú füle, a fehér hasa, meg a szúrós természete. Boldizsár ugyanis egy sün. Pontosabban Erinaceus Auritus. Ő nem igazán honos az országban - talán ezért volt állatkereskedésben fellelhető. Magyarországon a Erinaceus europaeus (Európai sün) és az Ericaceus concolor (színpompás, vagy fehérhasú sün) honosak.
Nem magamtól vagyok ilyen okos sün-témában. Kati régóta sün-rajongó, és sün-segélyező. Több sünt teleltetett már át, olyanokat, akik nem érték volna meg a tavaszt. Merthogy sünék téli álmot alszanak. Ősszel bezabálnak, meghíznak 1-1,5 kilóra, majd ebből élnek tavaszig, amikorra akár fél kiló alá fogynak. Tehát Kati sünrajongó, ami már csak abból is látszik, hogy lassan teljesen ellepik a lakást a plüss-sünök.
A sünök jellemzően békés állatok. Elmondások alapján, mert nekem eddig összesen 3 sün volt a kezemben. E három közül Boldizsár a kivétel, ő nem egy barátságos egyed. Hozzányúlni is főleg a fent nevezett kesztyűvel célszerű nyúlni. Az harapás- és tüskeálló :)

folyt. köv.

A.