Game


Úgy mostanság lett egy éves a Catan telepesei. Egy éve vettük, azóta is szakadatlan lelkesedéssel játszuk. A Catan telepesei az egyik legjobb társasjáték, amit ismerek. Táblás játék, ahol a tábla 7 féle (erdő, dombok, hegyek, búzamező, legelő, sivatag, tenger) mintájú hatszögletű lapokból épül fel (tetszőlegesen lerakva, így mindig más pályán játszunk). A játék célja a győzelmet jelentő pontszám elérése. Városok, falvak, úthálózat építhető, melyek pontot érnek. Az építkezés a fenti mezőkön megtermelt nyersanyagból finanszírozható. És ha épp nem áll rendelkezésre nyersanyag? Szabadon lehet kereskedni a játékostársakkal ("Adok két birkát meg egy búzát, cserébe kérek egy fát meg egy téglát").
A Catan társasjátékhoz számos kiegészítő készült, mi ezek közül be is szereztük a "Tengeri utazók" kiegészítőt. Itt már nem csak úthálózat, hanem hajózási útvonal is kiépíthető. Az általunk játszott verzióban ráadásul csak a pálya egy kis részét tesszük le. A többit fel lehet fedezni, ami így igen izgalmassá varázsolja az amúgysem unalmas játékot.
A Catan hátránya ugyanaz, mint a legtöbb társasjátéké. Legalább 3 ember kell hozzá. A
Catannak van amúgy egy másik változata (Catan kártyajáték), melyet a napokban vettünk meg. Legalább olyan izgalmas mint a Catan, ráadásul hatalmas előnye, hogy 2 fő játszhatja. Kati el is gyepált benne ma rendesen, pedig ez volt az első játékunk vele. Remélem, később azért jobban belejövök, bár Kati az alap Catanban is verhetetlen. :)