Prága

(Ennél fantáziadúsabb cím nem jutott eszembe. No sebaj, fő, h itt ülök újra a blog előtt. Hiányzott.)
Szóval, Prága. Jó volt, nyilván, sőt, egészen nagyon gyönyörű, ennél szebb várost még életemben nem láttam. Még Budapestnél is szebb, pedig az se csúnya. És persze az a durván két nap igen nagyon kevés volt arra, h túl sokat lássunk belőle, inkább csak annyit, h igen, ide vissza kell jönni. Az első nap délután, miután megérkeztünk, főleg söröztünk, meg ittunk nyolcszemélyes sex on the beach-et, no nem mint tradicionális cseh italt, hanem mint ritka mókaságot, koktél family size-változatban, igen vicces körülülni, és egyszerre nyolcan szürcsölni extra hosszú szívószállal. Meg láttuk a kivilágított Vencel teret, gyönyörű.
Másnap reggel 9-re már a közeli Velkopopovickyben voltunk (igen, a Kozel sörgyárban), ahol megmutatták, h készül e cseh remek, no meg kaptunk kóstolót is, jó vót, nem is kicsit. A sörgyár udvarában nagyon autentikusan egy bakkecskét is tartanak.


Kozeli kép a Kozel-kecskéről:)


11-től meg Prágában városnéztünk, este fél 6-ig, megnéztünk mindent, de csak kívülről, bemenni nem volt idő, fél 6-tól meg 1 órát hajókáztunk a Moldván, a kivilágított Prága maga a csoda. Jól meg is fáztam, de csak Algopyrin volt nálam, no meg B-vitamin kúrát tartottam, jó alaposat:) Egészen kellemes dolog kétóránként meginni egy sört, a reggel fél 11 először kissé korainak tűnt, az első korsó lökdösött is fenemód, de megszokható:) Most hiányzik is, h megigyak egy jó hideg sört, egyébként hoztunk haza kereskedelmi mennyiséget, még jó, h vámunió van:) Ettünk klasszikus cseh kaját, ú.m. sült sertéshúst knédlivel és párolt káposztával, igen jó, bár nehéz étek, jól csusszan utána a sör, több is, gond nélkül.
Vasárnap reggel meg kicsaptak minket a Vencel téren, h fakultatíve jöhessünk-mehessünk kedvünkre. Az útitársak sorra járták a szuvenírboltokat, mi csak 2 bögrét vettünk Checz me out felirattal, szerintem mókás, egyébként meg hülyét kapok a klasszikus hamutartó-dísztányér-pólótól, inkább a sörszuvenír, az jó:) Aztán beültük a búcsúsörökre, 2-kor meg indult hazafelé a busz.
Több képet nem rakok fel az útról, így aki nem volt még Prágában, az kénytelen bemondásra elhinni, h gyönyörű, egyébként meg oda kell menni, és meg kell nézni:) Én már most vágyom vissza. Nagyon.
K.