Fel kell karolni a rézfaszú bagoly ügyét

A visszajelzésekből kiderült számomra (amelyek nem komment, hanem szóbeli megjegyzések formájában jöttek, sajna), hogy sokan nem ismerik a rézfaszú baglyot. Többen azt hitték, saját agyszülemény, mint az argentin ferdefaszú kajmán, amit ugyan nem én, hanem egy ismerősöm talált ki, de igen mókás, nálunk azóta családi toposz:)
Szóval, az mégsem járja, h ilyen sokan ne ismerjék ezt a bagolyfajtát. Még a végén megharagszik, és elviszi őket... A rézfaszú bagoly olyan entitás, amellyel főként a kisgyerekeket szokták ijesztgetni, ti. h elviszi őket, ha rosszak lesznek vagy nem fogadnak szót.
A neten azért viszonylag gazdag a szakirodalom, elég csak beütni a gugliba, filozófiai értekezés, és vers is született már róla, lehet kapni rézfaszú baglyos pólót, de a legviccesebb mégiscsak a Spatzen Jodler Sextett dala, itt a webcím, innen lehet elérni a leggyorsabban:
www.gatveder.hu/adatlap.php?id=8893254
Tessék meghallgatni, érdemes:)
Egyébként Réz András egyik könyvében megemlíti a rézfaszú baglyot, naná, nomen est omen, őt nyilván ijesztgették ezzel...bizonyára be is volt rezelve tőle:)
Említett élőlény egyébként rézfaszú bagó 'bagoly' formában is él egyes nyelvterületeken. Szerintem határozottan stílusos ezzel ijesztgetni és kordában tartani a gyermekünket, sokkal stílusosabb, mint mondjuk bármiféle mezei mumus:)
Egyébként, mint az csíráiban már látszik, készül a fotógaléria a sünikről, hála Attilának.
Gy. az imént hívott és megnyugtatott, h azért velem is barátkozik, például mert jobb cicim és fenekem van, mint Attilának:)
K.