Territóriumharc

Nah, túlestem a sörözésen, a a fiúkollégát meg sajnálom, hogy elmegy, aranyos nagyon, csak még nálam is nagyobb nyúl, így túl sokat nem tudtunk beszélgetni.
Hazaérésemkor Attila bejelentette, posztot fog írni. Nohát, épp ideje volt, már kezdtem azt hinni, soha többet nem ír, mert kompromittálónak tartaná, h erre a blogra írjon a múlt heti történések után:P
Így át is adom neki a terepet, én úgysem tudnék semmi mókásat írni most, de nem bírom ki, hogy ne írjak azért egy kis sünséget.
Boldizsár, a hosszúfülű, Attilával lakik egy szobában. A doboza ott van, ahol Attila számítógépe, a sün pedig éjszakai állat. Mostanság Attila is éjszakába nyúlóan ébren van, sztem pont ezt fogja taglalni, miért. Boldizsárnak van egy mókuskereke, amit kívülről szokott hajtani, ezzel jó nagy zajt csap, mert a kerék nyiszorog veszettül, de a sün épp ezt élvezi, mert imád zajt csapni. Én már hozzászoktam, hiszen kb 3 éve kis megszakításokkal sünikkel élek együtt. Attilát viszont zavarta a nyiszorgás, először csak ógott-mógott, aztán felrakta a kereket Boldizsár házikójának tetejére, legyen már csend, amíg a számítógép előtt ül. Én már félig aludtam, arra ébredtem, hogy Boldizsár hangosan kapar, nagyon küzd valamiért. Mire kimentem, a kerék már le volt rugdosva a házról, Attila meg veszekedett a Boldizsárral. Mondtam neki, a szoba a sün területe is, az éjszaka közepén pedig joga van akkora zajt csapni, amekkorát csak szeretne, meccseljék le, de igazából Attilának kellene már éjfél körül ágyba bújni, merthogy másnap meló van, és korán kel.
Kicsit össze is kaptunk, mert Attila úgy vélte, joga van ahhoz, h nyugodtan és csendben nézze a filmet, én meg, mint valami sünjogi ombudsman, bevédtem a sünt, hogy márpedig akkor kerekezik, amikor az neki jólesik, és nem hagyom, hogy ebben akadályoztatva legyen. Azzal is érveltem, hogy a süni volt itt hamarabb, így a süni szempontjából Attila a betolakodó, mert hivatalosan csak augusztusban költözött ide, akkor került a számítógépe abba a szobába, ahol Boldizsár már egy éve lakozik.
Az álláspontok itt megmerevedtek, mígnem Attila 2 napja elő nem állt azzal, hogy megolajozza Boldizsár kerekét. Kíváncsi vagyok, erre mit lép a hosszúfülű:)
K.