Hogyan legyünk Facebook-függők egy nap alatt

Elég, ha valaki azt mondja, van egy jó kis játék a Facebookon, a Farmville. Vetni kell, aratni, fát ültetni és szüretelni, meg állatokat tartani. És a facebookos ismerősöket meg lehet hívni szomszédnak. Akkor minden nap meg lehet látogatni az ő farmjukat is, meg lehet nekik ajándékot küldeni (és ő is küldenek nekünk). Én szeretem az ilyen építgetős játékokat, főleg azt, hogy nem kell félni, hogy jön az ellen, és éjjel suttyomban learatja a termést, vagy tűzvész miatt lesz kár. Békés földművelés, garantált fejlődés, semmi háború. (A Strongholdot is akkor hagytam abba, mikor az Oroszlánnal multiplayerben toltuk, és ő odaküldött pár katonát pattogni a szépen felépített városkám alá. Tudom, hogy az alapvetően harcos játék, de akkor is.)
A Farmville-nek tündéri a grafikája. Íme, a jelenlegi állataim, no meg a karakterem a játékban (a karakternek a valósággal való bármilyen egyezése a véletlen műve csupán).

És akkor naponta be kell persze jelentkezni, mert a megérett terményt le kell aratni, különben megrohad, és nem lesz belőle pénz. Vagy lehet 2-3 naponta is, ha az ember olyan terményt vetett, amely 2-3 nap alatt érik be. És akkor az ember már megnézi az üzenőfalat is. És esetleg hozzászól, vagy kitölt egy bugyuta tesztet, például nekem kijött, hogy előző életemben kutya voltam. A kínai horoszkóp szerint most is az vagyok, úgyhogy gyakorlatilag csak a külsőm változott.
Az iwiw persze más, oda belogolok havonta kétszer, ha kaptam értesítést bejelölésről vagy üzenetről, esetleg meg akarok nézni valamit. Így az üzenőfalon zajló eseményeket nem követem figyelemmel, nyilván. A facebookon viszont a rendszer automatikusan kiposztolja, ha nagyobb esemény történik, akár az adatlapomon, akár a Farmville-ban. És akkor arra reagálnak a farmszomszédok, meg én is megnézem már, mit írnak a többiek. És akkor rájövök, hogy ez tök jó. Hogy jobb, mint msn-en csetelni a Nyuszival, mert itt közben küldök neki egy barackfát, ő meg küld nekem egy kacsát. És megcsodáljuk egymás nyulait.
Sün sajnos nincs a játékban. Ezen esetleg lehetne csiszolni még. Amúgy bájos.