Mi mi ellen véd?

(Repigumi kockáknak)

Attila hozott vásárfiát a CeBIT-ről. Csokit, sört, süniket, sőt, borzot is odabentre. Meg repianyagot a kiállításról, prospektusokat, kulcstartót, és, ami a legviccesebb, ezt itt, ni. Ez bizony, mint ahogy rá is van írva, egy óvszer, melynek csomagolása a bitdefender nevű cég relámfelülete. Micsoda ötlet!
Na most, mi van, ha valaki ezt esetleg használni óhajtja? Képzeljük csak el a következő szituációt: rendszergazda külsejű fiatalember felszed egy nőt. Összemelegednek, az események felpörögnek, majd a megfelelő pillanatban a srác előhúz egy ilyen gumit. Háát, a csomagolást látva nekem nem jutna eszembe foggal felhúzni... Mivel hogy kerekre nyílna a szám a röhögéstől:)
Vajon mire való az ilyen gumi? Mi járt a kreatívok fejében, mikor kiagyalták? Ennek a nyomába eredtünk ma Mjudtival.
Első és kézenfekvő magyarázat, hogy a kockák szaporodását akarták visszaszorítani. Aki ugyanis annyira kocka, hogy a legforróbb pillanatban egy ilyet húz elő, az már ne is szaporodjék tovább.
De aztán rájöttünk pár okosságra. A bitdefender tűzfalakat gyártó (már ha ide ez a megfelelő ige) cég, ha jók az infóim. Nézzük meg ennek tükrében a feliratokat. Rajta van, hogy "easy installation and operation", hihi. Meg, hogy "tested to perfection", aminek olvastán Mjudtiban felmerült, hogyha "tested", akkor talán már használt? Meg ott van, hogy "kétirányú védelem". Vicces, mert mindezek egyaránt vonatkozhatnak a gumira, meg a tűzfalra is. No de mit jelent az, hogy "proactive enjoyment"? Informatikusok, segítsetek!:)

Az is rá van írva a dobozra, hogy fertőzések ellen is véd. Hm, vírusok ellen, mint a tűzfal? Volt humoruk a készítőknek, mégha sajátos is:)

A doboz oldalán lévő felirat viszont megint csak furcsa. A képen nem látszik, de az áll rajta, hogy "Gondolj egy kicsit a számítógéped védelmére is". Na jó,jó, de pont az óvszer használata közben...?