Divat a sün

A sünök népszerűségi indexe egyre nő. No nem a rendőrös vonalon, hanem a törpesünöké. Főleg a fehérhasú törpesünöké, meg kisebb részben a hosszúfülűeké is. Egyre több kisállatkereskedésben lehet már kapni. És a Nők Lapja arról közölt minihírt, h Angliában egyre népszerűbbek a törpesünök, kitört a sünláz. Szerintem nálunk is. Főleg, h jön a karácsony; elkényeztetett, hisztis kölkök fognak nyavalyogni sünért, mert az most menő. És kapnak majd, basszameg, pedig elég drága, 30.000 alatt nincs, sőt, de akkor is kapnak, karácsonyra a legtöbb szülő a holnaputánfaszát is megveszi a kölöknek, h érezze a törődést. (És a bankok, látván a piaci rést, rágyúrnak a sünhitelre, kis összeg, rövid futamidő, magas THM, jól hangzó szlogenek.)

Persze, ha megnézzük Döme honlapját, máris érthetővé válik a sünök iránti rajongás. Csak kár, hogy ez egyfajta múló divathóbort, egy-két év, és a sünik megint nem lesznek menők. Pár éve a csincsilla volt felkapott kisállat, aztán meg a degu. És én nem akarom, hogy a sünikből divatcikk legyen, a divatból sünt tartó trendi embereket meg legszívesebben seggbe rúgnám. Aki sünt tart, az tegye elköteleződésből, meggyőződésből, igazi sünszeretetből. Ne csak azért, mert a két éve kikönyörgött degu megdöglött, és mit is vegyünk, mit is vegyünk, ááá, a törpesün cuki, láttam a neten, hallod, Ivettke, kapsz törpesünt karira, jó lesz? Meg egy mp4-lejátszót. De anya, a sün szúr, nem is lehet simogatni! Ugyan, dehogy, nézd csak meg, milyen cuki itt a képen, és én tudom, hogy Eperke és Málna is azt kap, a csincsillájukat véletlenül megfojtották, túl erősen szorongatták simogatás közben. Na jó, anyu, tényleg, de aranyos, de azért megkapom a sminkészletet is?! Persze, drágám, az lesz a meglepi.
Legnagyobb félelmem, hogy megunt, szélnek eresztett törpesünik fognak szaladgálni a lakótelepeken, és nem lesz mit enniük, és megfagynak, mert ezek a sünik nem alszanak téli álmot, más a bioritmusuk.
Én meg nem tudom mindet befogadni.

Jó lenne, ha csak azok vennének sünit, akik vállalják is, hogy évekig gondozzák, sok-sok szeretettel, törődéssel, odafigyeléssel.