A sünibaba esete a kurvákkal

(Nah, jó kis provokatív cím, aztán nem lesz benne sem szex, sem kurvák, hehehe.)

A sport egészség, a sport szórakozás! Sportolj te is! És meg is született az elhatározás, hogy kell valamit kezdeni ezzel, mivel a szénhidrátszegény diétától kezdek úgy kinézni, mint egy téli álmából nemrég felébredt sün április elején, így magamra kell szedni valamit, ha más nem, egy kis izmot, miért is ne tartozhatnék a kisportolt sünik alfajához.
Igen ám, de sportot választani a sünibabáknak azért nem olyan egyszerű. Merthogy rém lusták, nem szeretik, ha fáj valamilyük, és 9-10 óra irodai szopatás munka után már csak egy pohár borra, némi kajára, és facebookra vágynak. Küzdősport kizárva, a futást unom, az úszást is, de azt még utálom is, mert macera, fenének sem hiányzik a hideg víz, sem az öltözés-vetkőzés-hajszárítás. Marad a konditerem, gépek vagy órák. De kifogás mindig akad, az egyik terem túl messze van, a másikban rossz időpontban vannak az órák, a harmadikba plázacicák járnak (azok között nagyon rosszul érzem magam).
De egyre sürgetőbben jelentkezett az igény egy kis mozgásra, mert az egyre jobban felgyülemlő feszültséget már nem tudtam semmilyen általam ismert és gyakorolt módszerrel levezetni (úgymint kiadós bebaszás/multiorgazmus/tánc/baráti beszélgetés/rendrakás/munkára koncentrálás).
Aztán egyszer csak megláttam! És arra gondoltam, hacsak az alsó szomszéd nem nyit konditermet a nappalijában, akkor ennél közelebb nem találok termet. 5 percre van gyalog, bármikor mehetek, nincsenek kötött órák, gyakorlatilag köredzés magas pulzustartománnyal, és egy edzés fél óra alatt letudva. Mire elkezdene fájni, vagy elkezdenék azon gondolkozni, mi a faszt keresek én itt egyáltalán, mennék haza inkább lustálkodni, addigra az egésznek vége is van. Jó lesz.
Az első alkalommal állapotfelmérés volt, fel-, le-, valamint megmértek, testmagasság, testsúly, testzsírszázalék, csípő-mell-derékbőség, és célokat is meg kellett jelölni. (Ez eleinte egy kis nehézséget okozott nekem is, meg az edzőnéninek is, mivel az értékeim erősen az ideálishoz konvergálnak (meg is lepődtem ezen), és hát ő nem ehhez van szokva, hanem hogy automatikusan behúzza a lapon a fogyás-zsírégetés rubrikákat.) Mondtam, elsősorban leginkább stresszlevezetés, de ez nem volt jó válasz (ilyen rubrika nem volt, ennyit a "személyre szabott edzésprogram"-ról), választhattam a fogyás, az alakformálás, és az egészségmegőrzés között. (Olyan opciót, hogy brutális nagy cicik akkora seggel, mint a telihold, és vékony derekat hozzá, szintén nem kínáltak, sajna). (Egyébként is úgy vettem észre, az edzésprogram ugyanaz, bármelyik cél is lett kitűzve.) A testzsírmérés metodikáját nem értem, előre nyújtott karral, teljes erővel meg kellett szorítanom egy készüléket, ami egy idő után kiírt egy számot, s az lett a testzsírszázalékom. És ez ugye csökkenni fog, ha sokat edzek. Talán azért, mert egy hónap múlva már erősebben fogok tudni szorítani? Az edzőnéni egyébként sokallta, és azt mondta, itt egy remek cél, ezen egy százalékot javítani kell, hogy átkerüljek a megfelelő tartományból a jó tartományba, komolyan kell ezt venni, bizonyám. És biztatott is az edzőnéni, fel lehet kerülni a dicsőségfalra, ha 1 hónapban legalább 12x megyek edzeni, vagy ha csökken a testzsírom egy százalékot, vagy ha fogyok 10, 20, 30, 40, 50 stb kilogrammot. Nos, megvan a célmegjelölés: 60 kilogrammot szeretnék fogyni, ekkor pontosan -6 kiló lennék, de lehet, hogy a szigorú edzőnéni ekkor is elégedetlen lenne a testzsírarányommal.

Az ajtóra lila alapon sárga betűkkel ki van írva, hogy Curves. Hát oda fogok járni, tervezetten hetente háromszor. És Mjudti is oda jár, úgyhogy egymás között csak úgy beszélgetünk: te mész ma a kurvákhoz?voltál tegnap kurvázni? 

Hát így került a sünibaba a kurvákhoz egy hete. Jó helyt van ott is.