Alternatív horoszkóp

Én sosem hittem a horoszpókban. Merthogy az hülyeség, hogy majd a csillagok megmondják, mi lesz holnap, meg hogy vegyek-e lakást (miből?), meg hogy elmenjek-e a buliba (naná, hogy). Az meg, hogy azt írják szeptemberre a bikáknak, hogy egyes bikák megtalálják a nagy szerelmet, míg mások egyedül maradnak - ez aztán végképp hülyeség, nesze semmi fogd meg jól. Meg olvastam is, direkt így írják, hogy mindenkire passzoljon, nagy általános igazságok, mgg jótanácsok (jobban teszi, ha odafigyel az egészségére, törődjön többet szeretteivel - ez aztán a tuti tipp, ehhez tényleg asztrológusi végzettség kell), így aztán nem reklamál senki, mivel mindenki igaznak érzi magára. Mi lenne, ha egyszer azt jósolnák egy bizonyos jegynek, hogy ebben a hónapban game over, kezdjenek spórolni a torra - akkor lenne ám haddelhadd!

Viszont Leslie posztja elgondolkodtatott. Immáron sokadszor. Hogy bármennyire nem hiszek benne, főleg a jóslásban nem, de valami mégis lehet a csillagjegyek szerinti csoportosításban. Persze, sztereotípiákon alapul, de annak mindig van valóságalapja, nem szabad elintézni őket egy kézlegyintéssel. A haraszt sem zörög szélcsendben, ugyebár. Ajánlott a 12 jegy - 12 gazember című künyv. Nagyon szellemes, és minden csillagjegyről plasztikus képet ad, kellően ironikus stílusban.
Vegyük például a bikákat, csak hogy a magam portája előtt söprögessek. A bikák lusták, szeretik a fizikai élvezeteket (no nem az elektromágneses rezonanciát, hanem szeretnek jókat enni, no meg dugni is, a rend kedvéért mondom), és makacsak is, meg talán kicsit földhözragadtak. Utálják a változást, szeretnek előre tervezni, és a kiszámíthatóságot nagyra értékelik. Ezek sztereotip megállapítások, de a játék kedvéért kezeljük őket igaznak, főleg, mert rám pont igazak is. A mérleg aszcendens sokat segít, pl. mindig balanszírozok, és képtelen vagyok épkézláb döntéseket hozni, viszont hatására mégsem vagyok olyan földhözragadt, ja és művészi érzékenység, hiúság, kiegyensúlyozottság(???) stb, stb.

Szóval, feltéve, de nem megengedve, hogy a populáció 12 csoportba sorolható, és mindegyik csoport leírható néhány nagyon jellemző tulajdonsággal, játsszunk ezzel egy picit. Hogy melyik jegy milyen. Én leginkább azokat ismerem, akikkel van/volt dolgom (barátok, szülők, exek és aktuálisok), ez főleg a zodiákus első fele, kostól mérlegig, ezekkel konkrét tapasztalatok, és állandó aha-élmény, hogy tényleg, az ikrek az tényleg olyan, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, és az oroszlán is, de még mennyire! Nem is beszélve a szüzekről! Nem akarok direkt tulajdonságokat rendelni az egyes jegyekhez, nehogy valaki ne értse a mókát, aztán még besértődjön, igazán nem venném a lelkemre.
Ám amikor nyáron elkirándultunk kocsival Ravennába meg San Marinóba Eracleából (cirka 350 km), meg még aznap haza, a hosszú úton kellően lefáradtunk ahhoz, hogy azt játsszuk, ha minden csillagjegyet leírnak néhány jellemző tulajdonsággal, akkor ugyanezen az elven miért ne rendelhetnénk hozzájuk pszichés betegségeket is?:) Itt most közreadom, amire jutottunk - nem ám megsértődni, hanem folytassuk együtt a sort és nevessünk magunkon.

Lássuk csak, az oroszlán a narcizmus vagy nagyzási mánia. Az ikrek a többszörös személyiség (mi más?), a mérleg talán a skizofrénia, a rák az Ödipusz-komplexus, a szűz a kényszeres cselekvő, és hogy magamat se hagyjam ki, a bika, akire konkrét betegséget még nem találtam, de a hét főbűnt biztosan egyszerre testesíti meg:)

Mi lenne, ha mostantól ilyen horoszkópokat találnánk a női magazinok utolsó oldalán? Telis tele jó tanácsokkal. A mérlegek járjanak rendszeresen az előírt elektrosokkra, a halak csínján bánjanak a Rivotril-adagjukkal, az ikrek minden reggel vegyenek be egy Xanaxot meg egy antidepibogyót (mindkettőből csak felet), a bikák pedig pedig jobban tennék, ha abbahagynák az állandó nassolást, és a szexről való fantáziálást maximalizálják napi 12 órában, hogy másra is jusson idejük. Az igazán hardcore Oroszlánok pedig keressék fel Csernusdokit, ebben a hónapban erre igen kedvező a csillagok állása.