Informatikusfeleség

A hétvégén az Oroszlán kollégáival megyünk hétvégére, csupa informatikus, meg cugehör. Már előre mantrázom, hogy informatikusokkal lenni jó, informatikusokkal lenni szórakoztató, dehogyis fogok unatkozni, és nem is kell olyan sört meginnom, hogy jól érezzem magam. És amúgy is necces egy folyton spicces menyasszony. Mondjuk, van a társaságban egy informatikusfeleség, aki mindenkit túlharsog, és mindenhez jobban ért (informatikus férfiakat is lepipáló módon, tényleg, mindenhez jobban), nekem elég lesz mosolyogni, és udvariasan válaszolni a kérdésekre, ha valaki véletlenül feltesz egyet.
Azt vágjátok, hogy aki nem admin, az teljesen hülye, hülyejúzer, érted, még egy controllaltdel-t sem, és képes azon rinyálni, bazmeg, hogy nem tetszik a háttérkép, meg más színű tálcát akar. És telepakolja idióta fájlokkal a homekönyvtárát, és arra sem képes, hogy egy rohadt bejegyzést módosítson a registryben, pedig három kattintás az egész. Múltkor is felhív valamelyik, hogy elszállt a vörddoksija, keressem meg, hát menteni kell, bazmeg, meg átdugni a vasat a szünetmentesre. Ááá, júzerek. És Bill Gates, hát, az tiszta hülye, az nem ért semmihez, a vindóz egy fos, mi meg szopunk vele.
Na, ezek lesznek.

Valaki egyszer régen bekommentezte ide, hogy "úgy látszik, hígul a szakma, néhány informatikusnak már barátnője van". Sőt, felesége és gyereke is, sokattűrt asszonyok, akik informatikus párjuk mellett már felszedtek egy s mást, például meg tudják mondani a gépük IP-címét, és a munkahelyi történeteket meghallgatva otthon már nem is mernének hülyeségeket kérdezni hülyejúzerekkel bajlódó párjuktól.
Mi, informatikusbarátnők/feleségek pontosan tudjuk, hogy a lelkük legmélyén a párunk minket is hülyejúzernek tart, de ezt némileg ellensúlyozza, hogy egy tepsi csokis-szilvás-fahéjas sütiért vagy egy jó szopásért cserébe a mi otthoni gépünket teljesen rendben tartja, bármi probléma adódik, csak kiáltunk, hogy drágám, segíts, te olyan okos vagy, én hozzá se mertem nyúlni, nehogy még jobban elrontsam.
Így megy ez.