Kellemes ítéletnapot!

(A NASA-tól kiszivárgott jelentés a világvégéről. A szöveg töredékes, többszörösen kódolt, rendkívül nehezen dekódolható; ebből, valamint a megfogalmazásból feltételezhető, hogy eredetileg nem is földi olvasóknak szánták.)
"... tartja magát a hiedelem, hogy 2012 december 21-én valami történni a Földön. Ezt a hitük azon alapszik, hogy egy régen eltűnt, magas fokú civilizáció, a maják fennmaradt naptárja eddig a napig tart. Köztudomású, hogy a maják időszemélete ciklikus volt - legalábbis kései utódaik így gondolják. Ennek alapján többféle elmélet is született, mi fog történni a fent említett napon. Egyesek dimenzióváltásról, rezgésszint-emelkedésről, egy új korszak eljöveteléről beszélnek, mások egy pusztító, apokaliptikus háború eljövetelét vizionálják. Biztosat senki nem tud..."
"... az emberektől nem idegenek a világvége-víziók. Legutóbb az Y2K-probléma kapcsán merültek fel ilyen képzetek (jelentés archivált változata mellékelve), de egy körülbelül 2000 éve élt, magát Jánosnak nevező férfi vízióit is nagy tiszteletben tartják, aki gondolatait a Jelenések könyve című, azóta kultikussá vált műben foglalta össze, és egy nagyobb kultikus könyvfüzér, az úgynevezett Biblia részeként olvasható. E könyv megbecsültsége az elmúlt évtizedekben jelentősen csökken; ez betudható annak, hogy említett könyv meglehetősen kellemetlen világvégét jósol, míg dimenzióváltás jóval "emberibb" - ha szabad így fogalmazni. Ezenfelül nagy becsben tartanak egy Nostradamus nevű, régen élt férfit, akinek nehezen érthető jóslatai..."
".... megküldött jelentések alapján valószínűsíthető, világvége a kék bolygón minden bizonnyal a bevásárlóközpontokban kezdődik. A változás tulajdonképpen hetekkel ezelőtt elkezdődött. Még a transzcendens energiákra mégoly kevéssé fogékony, magukat racionalistának tartó egyedeken is eluralkodott egyfajta hév és nyugtalanság. Munkájuk végeztével az emberek néhány napja nem  az otthonukba sietnek, hanem azokba az általuk épített, mesterséges fénnyel megvilágított fémhodályokba igyekeznek, ahol egyenletes meleget, és furcsa, csengőszóra emlékeztető, végtelenített akusztikai élményt biztosítanak számukra. A tömegben elvegyülve rezgésszint-emelkedést nem, vérnyomás- és pulzusnövekedést viszont általánosan tapasztaltunk. Érthetetlen, milyen nyugtalan hév hajtja az egyedeket ezekre a közösségi helyekre, hiszen a tömeg és az atmoszféra miatt láthatóan senki sem érzi itt jól magát. Mégis, a megjelölt nap (az általuk keresztény időszámításnak nevezett idő szerint december 21-e) közeledtével mind több és több egyed látogat ide, és hosszú órákat tölt itt. Megfigyeléseink szerint az emberek e helyen a legkülönfélébb használati tárgyakra, játékokra és dísztárgyakra tesznek szert, valamint nagy mennyiségű élelmiszert vásárolnak, melyet otthonukba hordanak. Nem értjük az összefüggést a megnövekedett élelem- és tárgyfelhalmozási kedv, valamint a december 21-e közeledése között, e még további elemzések tárgyát kell képezze. Egyes jelentések alapján azt feltételezzük, valamiféle vallásos buzgalom hajtja az embereket a bevásárlóközpontokba, esetleg vezeklési vágy, mely abbéli félelmükből ered, hogy jelzett napon valami szörnyűség fog történni, és így próbálnak védekezni ellene. Kultúrájuk - legalábbis az általunk tüzetesen vizsgált, európai és észak-amerikai kontinens - az elmúlt néhány évtizedben erőteljes tárgyi jelleget kezd ölteni, bizonyos használati tárgyakat egyenesen fetisizálnak, és jórészt birtoklásuktól függ az egyén társadalmi helyzete és megítélése. Az emberek nagy többsége arra törekszik, hogy otthonában tárgyakat halmozzon fel, melyeket aztán évente újabbra cserél. Az elmúlt hetekben a tárgyfelhalmozási késztetés jelentős mértékű növekedése arra enged következtetni..."
"... prognózisunk alapján a világvége elsősorban a bevásárlóközpontban lesz érzékelhető, ahova a jelzett nap közeledtével egyre több és több ember látogat el, és pszichés állapotuk egyre aggasztóbb..."