Teleport

Németországból hosszú az út hazafelé. Volt idő természettudományos kutatások lefolytatására. Most éppen a teleportálás rejtélyét fejtettük meg.

A teleportálást elsősorban az ún. "teleportfeles" idézi elő. A teleportfeles definiálatlan (egyénfüggő) mennyiségű alkohol abszorpcióját követően elfogyasztott egységnyi alkoholmennyiség - nevével ellentétben nem feltétlenül rövidital -, mely azt eredményezi, hogy az ember egyik pillanatban lehajtja a teleportfelest, a következő pillanatban pedig otthon találja magát az ágyában, és reggel van. Ez a jobbik eset. Van amikor a teleportálás félresikerül, ilyenkor vagy más ágyában, vagy ismeretlen helyen, vagy teljes sikertelenség esetén a kiindulási pontot találja magát a delikvens. A teleportálás testet-lelket próbáló feladat, ezért nem csoda, hogy végrehajtása után igen ramaty állapotba szokás kerülni.

Úton hazafelé Csehországban az autópálya mellett egy pihenőben megálltunk ebédelni. Sehol a környéken egy település. Ebéd után békésen etetem a rákot a placcon, amikor kissé oda nem illő jelenségre figyelek fel. Jön egy rettentő szakadt, koszos, büdös csöves, és végigtúrja a kukákat. Hm. Az autópálya szélén, ide csak kocsival lehet jönni, de ember nincs aki ezt a kreatúrát felvette volna. Természetesen rájöttünk a megoldásra. Emberünk valószínűleg a "teleportálás vadidegen helyre" varázslatot sütötte el, aztán most hogy itt van, gyűjt a teleportfelesre hogy visszamehessen. Más magyarázatot nem tudok elképzelni...

A.