Hírek a sünik doboza tájékáról

A sünik jól vannak, Boldizsár továbbra is csudaszép és barátságtalan, Tódor pedig gombszemű és legtöbbször barátságos. Jobb perceiben megengedi, hogy a pociját simogassam, meg a homlokát, ott, ahol már nem tüske van, hanem szőr, pont az orra fölött. Tódor kedvenc parfümje a Moschino Glamourja, ha az van a csuklómon vagy a ruhámon érzi, ami belóg a dobozba, majd' megvész, hogy megfogja. Ha sikerül neki, akkor beleharap, és húzza, húzza, el nem engedné, úgy kell kirángatni a szájából. (Éppen ezért vigyázok, nehogy elkapja a kezemet. Az azért csúnya lenne.) A testápolót is imádja, annak az illatától is tűzbe jön; ez újfent felveti a kérdést, vajon mégiscsak nem lány-e, avagy a fiúsünik kissé metroszexuálisak*.
Mjudti felfedezte, hogy a Fressnapfban lehet kapni száraz és nedves süneledelt. Aztán a minap Attila kollégája hozott ajándékba egy doboz nedveset. Rá van írva, hogy "sünök részére". Úgy hirdetik, hogy "Konzerv-eleség sünöknek. Egzotikus sünök etetésére, de a kerti látogatók odaszoktatására is alkalmas". Tegnap be is falták. Nem tudom, éreztek-e valamilyen különbséget a whiskashoz képest; épp olyan hamar fogyott el, mint az szokott, és a tányér is épp olyan fényesre lett nyalva utána. Szag alapján egészen olyan volt, mint a macskakaja, az összetételében sem volt különbség: hús, hal, szója. Vagyis nem bogár- és gilisztapép, ami kimondottan süneledel lenne. Az árban viszont érezhető különbség van: pont annyiba kerül, mint 4 zacskó whiskas. Persze, hogy a legjobbat akarom a sünjeimnek, de felmerült bennem a gyanú, nem pusztán kereskedelmi fogás-e, vedd meg ugyanazt négyszerannyiért, mert a sünöd megérdemli.

Azért csak elmegyünk a Fressnapfba valamikor. Olyan cuki az a süni a doboz elején. És néhanapján kaphatnak ilyet is, hátha ez mégiscsak jobb.

Vettünk tegnap labdákat is. Színesek (ez hidegen hagyja őket), lyukasak és csörög bennük valami. Tódor megpróbálta megrágni, mikor ez nem sikerült, otthagyta; Boldizsár vadászott rá és küdött vele negyed órán át, aztán megunta. Lehet, hogy sípoló seggű gumiállattal is meg lehetne próbálkozni egyszer.

*≠ aki szexel a metrón vagy a metróra gerjed