Bálint napi vígasságok

Belegondoltatok már, melyik az a nap az évben, amikor az egész ország - mit az ország, a fél világ! - szinte biztosan szexel? Hát persze, h a Valentin nap! A sajtótermékek már január végén tele vannak a Valentin napi trükkökkel és tippekkel, ú.m. program- és ajándékjavaslatok, csábító fehérnemű- és sminktippek, és minden más, hogy az az este tökéletes legyen. A szenderd program ilyenkor általában a mozi-vacsi-szex hármas, a sorrend tetszőleges, egy elem el is maradhat, de az esti szex úgy hozzátartozik a Valentin naphoz, mint mondjuk a húsvéthoz a csokinyuszi.
Halványan mindig felmerül, hogy nem kell eköré ekkora feneket keríteni, amerikai népbutítás és hülyeség, és különben is, miért csak azon az egy napon kéne szeretni (ez, mondjuk, karácsony táján is el fel szokott merülni), de aztán győz a társadalmi presszió, ugorjunk fejest a Valentin napba. Úgy vettem észre, sokszor a középkorú párok is megemlékeznek róla, legaranyosabb a volt apósom volt, aki jelezte, hogy hülyeségnek tartja az egészet, aznap mégis szívdobozos konyakmeggyel jött haza.
Annak kicsit kellemetlenebb, aki épp nincs kapcsolatban, és zavarja felhajtás február 14-én, de erre azt javasolják a magazinok, a többi facér baráttal kell ilyenkor beülni valahova átvészelni a krízist.
Persze, szerintem is röhejesek az I love you/just for you feliratú piros, szív alakú lufik, meg a plüss szívecskét szorongató plüssállatok (kivéve a sünit, mert az jöhet, még ha piros plüss szívet tart, akkor is:), de azért egy kis csokinak örülök, annak meg különösen, ha még vacsizunk is egy jót. Az esti szex pedig legalább aznapra biztos:)
Szóval, csak nyerhetünk a dolgon. Akkor meg miért ne? Persze, hogy hülyeség, meg konzumidiotizmus, de attól még élvezhetjüka jó oldalát, hadd legyen tőle színesebb az életünk.

Bálint napi bonbont és szexet mindenkinek!

K.